środa, 3 września 2014

Powidla sliwkowe z czekoladą --Confettura di prugne con cioccolato ...

http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/09/powidla-sliwkowe-z-czekolada-confettura.html
Z przepisu na śliwkę w czekoladzie, (przepis Joanny - powidła wyszły przepyszne!  Pycha! Składniki: 2,5 kg wypestkowanych  śliwek węgierek, około 600 - 800 g cukru (ilość zależna od stopnia dojrzałości śliwek) ,2 opakowania cukru z wanilią lub nacięta laska wanilii ,50 - 100 g kakao Deco Morreno ,1 tabliczka 100 g gorzkiej lub deserowej czekolady , dalam amaretto do jednych słoiczków a do drugich syrop miętowy ,bo czekolada i mięta to sama rozkosz...mniam pycha!!! Wykonanie: Śliwki zmielić w maszynce do mięsa, i smażyc z cukrem. do uzyskania pożądanej konsystencji. Po uzyskaniu odpowiedniej gęstości dodać kakao 80g i czekoladę.-po dodaniu czekolady i kakao powidla gęstnieja i trzeba mieszac ...Powidła gotuj przez g 2 dni po około 2,5 godziny na bardzo małym ogniu, mieszając co jakiś czas. Gotowe przelożyć do wyparzonych słoiczków, zamknąć wyparzonymi pokrywkami i studzić przykryte  kocykiem.   Smacznego !
Confettura di prugne con cioccolato ................. La ricetta per una prugna in cioccolato (ricetta Joanna - marmellata è venuto fuori delizioso Yum Ingredienti: 2,5 kg di prugne wypestkowanych, circa 600!! - 800 g di zucchero (importo dipende dal grado di maturazione delle prugne), 2 confezioni di zucchero vanigliato o tagliare baccello di vaniglia, 50 - 100 g di cacao Deco Morreno, 1 compressa di 100 g di cioccolato fondente o pianura, amaretto ho dato ad alcuni vasetti e quest'ultimo sciroppo di menta perché il cioccolato e menta è lo stesso piacere ... yum yummy !!! Esecuzione:.. Prugne macinare in un tritacarne, e friggere con lo zucchero fino a quando la consistenza desiderata dopo aver ottenuto la densità appropriata e aggiungere 80g di cacao czekoladę.-dopo l'aggiunta di cioccolato e PLUM burro di cacao addensare e mescolare ... Plum cuocere per g 2 giorni dopo circa 2,5 ore a fuoco molto basso, mescolando di tanto in tanto. Fatto tradurre wyparzonych barattoli, coperchi e vicino wyparzonymi a raffreddare coperti con una coperta. Buon appetito!