środa, 14 marca 2018

lepsza od antybiotyku zupa z ziemniaka i czosnku



Składniki
  • 3 szklanki wody
  • 3 ziemniaki nie obrane ,wyszorowane
  • główka czosnku pokrojone wzdłuż ząbków
  • 2 łyzki siemie lniane

Wykonanie

Do garnka wlać 3 szklanki wody,którą należy zagotować .
Po 3 minutach dodać 3 wyszorowane i pokrojone w kostkę ziemniaki w łupinach. Następnie obrać główkę czosnku , pokroić wzdłuż ząbków. Dorzucić do zupy po kolejnych 3 minutach. Gotować 3 minuty. Po 3 minutach dodać 2 łyżki siemienia lnianego. Gotować zupę na małym ogniu przez co najmniej 30 minut. Zupę lekko przestudzić i zmiksować ,teraz gotowa do użycia. Sama ją jem ,na przeziębienie ….ma  silny zapach i smak czosnku ,jest gęsta ,bez soli pierwsze łyżki ciężko szły ,ale idzie zjeść,,,byłe do zdrowia...:))




zupa o właściwościach przeciwzapalnych i przeciwwirusowych wg przepisu z książki A. Bednarza „Pomóż sobie sam”,rozgrzewająca i wzmacniająca .
Bardzo dobra przy infekcjach i stanach zapalnych dróg oddechowych, grypie, przeziębieniu, wyziębieniu, pozwala w ciągu kilku dni stanąć na nogi.
dokładnie wg podanej kolejności, należy wykonać wszystkie czynności ,bo tylko wtedy będzie miała terapeutyczne działanie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com