Składniki
- 1⁄3 szklanki (50 g) kaszy gryczanej niepalonej ,lub ziarno orkiszu jak u mnie
- 1 łyżka mielonej kurkumy
- 1⁄2 szklanki (80 g) awokado
- 3⁄8 szklanki (65 g) pomidora
- 1⁄8 szklanki (20 g) czerwonej cebuli- szczypior zielony
- 1⁄8 szklanki (25 g) Daktyle Medjool, bez pestek
- 1 łyżka kaparów- mi się skonczyły , więc oliwki zielone
- 3⁄4 szklanki (30 g) natki pietruszki
- 2⁄3 szklanki (100 g) truskawek pokrojonych
- 1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- sok z 1⁄2 cytryny
- 30 g rukoli, lub natki pietruszki
Wykonanie
Ugotować
kasze gryczana z kurkumą .Odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
Drobno
pokroić awokado, pomidor, czerwoną cebulę, daktyle, kapary i natkę
pietruszki .Pokrojone składniki wymieszać z ostudzoną kaszą
.
Dodać pokrojone truskawki i delikatnie wymieszać, skropić oliwa
z oliwek i sokiem z cytryny. Smacznego:))
Musi smakować przepysznie. Tylko zamiast gryczanej poproszę z bulgur ;)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie wygląda!
OdpowiedzUsuń