Składniki
Wykonanie
Skropić
mięso oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć przeciśniętym
przez praskę czosnkiem. Przyprawić majerankiem i Przełożyć do
zamykanego naczynia.
Pokroić
cebule w piórka ,dodać sok jabłkowy i sos Worcester.
Dorzucić
liście laurowe, ziele angielskie .Całość dokładnie wymieszać i
wszystko dodać do mięsa. Calość przykryć i i wstawić do
lodówki (najlepiej na całą noc).
Tak
przygotowaną szynke przelożyc ze wszystkim,do żaroodpornego
naczynia z pokrywka.
Piec
przez ok. 20 minut w temp. 180 st. C – bez przykrycia. Po
tym czasie przykryć i piec przez 3-4 godz. w temp. 120 st. C,az
będzie miękka ,
u
mnie 3,5 godziny.Szynka
na Wielkanoc Wachowicz
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com