wtorek, 13 lipca 2021

zrolowana cukinia

 


Skladniki

  • 2 cukinie

  • ser w plastrach

  • szynka w plastrach ,lub inna wedlina

  • maka do obtaczania

  • olej archaidowy do smazenia

  • sol do smaku 


    Wykonani 

    Prosty i niezwykle wszechstronny przepis, który można podać jako aperitif , przystawke

letniej kolacji z przyjaciółmi,lub wziasc do pracy na drugie sniadanie

Cukinie umyć i pokroić ostrym nożem w niezbyt cienkie plastry,lub na mandolinieCukinię zamoczyc w jajku ubitym ze szczypta soli. Nastepnie obtoczyc w mace i smazyc na oleju z obydwoch stron.

Nadziewać smażoną jeszcze ciepla cukinię plasterkiem sera i plasterkiem gotowanej szynki i zrolowac .Ciepło z cukinii zrozpusci ser i spoi wszystko razem. Smacznego!!!



Rada

olej arachidowy : bezwonny i klarowny, charakteryzuje się temperaturą dymienia przekraczającą 200°C i należy do tych olejów, które w mniejszym stopniu zmieniają smak potraw podczas smażenia. 



1 komentarz:

777pepin777@gmail.com