wtorek, 12 października 2021

buraczki z pomarancza

 

 

Składniki:

  • 4 srednie upieczone buraki pokrojone w ósemki

  • 2 łyżki masla

  • 3 łyżki cukru

  • ½ cytryny sok
  • 2 pomarancze sok
  • 1 pomarancza obrana na czastki bez blon
  • bez białych części

  • sól

  • pieprz


Wykonanie

Rozgrzać w rondelku maslo,dodać pokrojone buraki, cukier, sok cytryny i pomarańczy. Smażyć do zredukowania plynu ,powstanie gesty sok ,ktory oblepi buraczki. Doprawic sola i pieprzem do smaku. W ostatnim momencie dodać cząstki pomarańczy i razem zagrzać. Podawać cieple ,choc na zimno mi tez smakuje:)) Polecam do miesa ,pieczystego ,dziczyzny.                              przepis z CANAL+KUCHNIA





 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com