Skladniki blaszka u mnie 19x28
biszkopt
1 szklanka mąka tortowa
4 jajko
1 szklanka cukier
2 łyżki kakao
1 pełna łyzeczka proszek do pieczenia
ser
1 kg twaróg
4 jajko
1 szklanka cukier
1 budyń waniliowy
3/4 kostki masla
Wykonanie
Białka ubić zz cukrem na sztywno, dodawać żółtka partiami. Mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko ,połączyć z masą jajeczną .Gotową masę wylać do formy .Piec 170 *C ok 30-40 minut Zimny biszkopt przekroić na pół. Spód ciasta zostawić w formie.
Oddzielić żółta od białek. Ubic bialka z polowa cukru na sztywno . Maslo zmiksowac z cukrem , na gładką masę, dodawać zoltka i proszek budyniowy,na koniec polaczyc z ubita piana na sztywno. Delikatnie wymieszać.
Połowę masy serowej wyłożyć na biszkopt w formie ,na ser ciasto i ponownie druga polowa sera
Piec w 180*C ok 50-60 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com