Skladniki
3 kg kapusty bialej
-
1.2kgmarchewki
-
1.2kgpapryki
-
1 łyzka cukru
-
1 łyżka soli,
3-4 liscie laurowych
6-8 ziaren ziela angielskiego
1 lyzka papryki w proszku
0,5 l wody
600 gr. koncentratu pomidorowego
Wykonanie
Kapuste poszatkowacv cienko na mandolinie lub recznie. Marchewke starkowac w slupki lub plasterki. Papryke oczyścić z błon i pestek ,pokroić w cienkie paseczki.
Wode wymieszac z cukrem i sola ,zalac warzywa i dusic na małym ogniu okolo 30 minut pod przykryciem. Dodać koncentrat pomidorowy ,calosc wymieszac doprawic sola ,pieprzem do smaku.Nalozyc do sloika i pasteryzowac 15 minut
I do czego to się używa?
OdpowiedzUsuńjako surowka ,jako dodatek do makaronu itp
Usuń