1kg twardych pomidorowego
150 -200ml oliwy z oliwek
2 cebule u mnie biala i czerwona
2-3 lyzki soku z cytryny do smaku
3-4 lyzeczki miodu do smaku
sol do smaku u mnie sol svanska-skladniki==gruba sól (kamienna lub morska
kolendra, kozieradka błękitna,czosnek ,czerwona papryczka ostra suszona
2 lyzeczki ziola prowansalskie
Wykonanie
pomidory pokroic w cwiartki lub grubsze plastry,cebule w piorka.Ziola prowansalskie sol svenska miod ,sok z cytryny ,oliwe wymieszac do polaczenia skladnikow.Do sloikow na przemian wkladamy pokrojone pomidory i cebule,zalewamy zalewa.zakrecone sloiki odwracamy do gory dnem al=by zalewa wszedzie dotarla.Odstawiamy do lodowki do przegryzienia smakow.Salatka moze stac w sloikach kilka dni w lodowce
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com