Składniki:
- 400 g mięsa wołowego
- 300 g ziemniaków
- 1 cebula
- 200 g sera startego
- 200 g jogurtu gęstego
- sól do smaku
- pieprz czarny do smaku
- kilka
ząbków czosnku
- parę
pieczarek-grzyby
- koperek zielony
Wykonanie
Obrać
i pokroić w piórka cebulę ,czosnek zmiażdżyć.
sos-Jogurt
wymieszać z pieprzem , solą i czosnkiem .
Formę
do pieczenia wysmarować olejem,poukładać pokrojoną cebulę
,posypać solą ,-u mnie sól odkwaszająca organizm.
Mięso
wołowe pokroić na plastry około jednego centymetra grubości, a
następnie rozbić na plastry .Mięso wyłożyć na cebulę
,pędzelkiem posmarować, połową sosu. Posypać całość zielonym
koperkiem i plasterkami pieczarek. Ziemniaki obrać i pokroić w
plastry o grubości 3-4 milimetry. Ułożyć plastry ziemniaka na
mięso i ponownie posmarować sosem jogurtowym. Rozgrzać piekarnik
do
180°C,formę
umieścić w piekarniku na około
25-35 minut.
Po tym czasie posypać zmielonym serem i ponownie do piekarnika na
około
20 minut.:))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com