piątek, 24 sierpnia 2018

Zupa pomidorowa z tymiankiem - Prosta o ciekawym ,pysznym smaku




Składniki

  • 500g pomidorów
  • 300ml wywaru warzywnego
  • 2 gałązki tymianku
  • 4-5 sztuk szalotki- cebulka
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sol i pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek
  • 2-3 kromki chleba tostowego pokrojonego w kostkę
  • kawałek kurkumy 2-3 cm
  • ser cheddar starty



Wykonanie

Pomidory ułożyć na blaszce do pieczenia ,skropić oliwą ,dodać gałązki tymianku i piec przez 30-35 minut w 180 °C.
Kostki chleba skropić oliwą z oliwek ,doprawić solą i pieprzem ,piec w piekarniku 10-15 minut ,lub do złotego koloru.
Podsmażyć cebulę i czosnek na oliwie,dodać gotowe pomidory,wywar warzywny i w razie konieczności sól i pieprz do smaku. Wszystko zagotować 10-15 minut. Zmiksować ,podawać z grzankami i startym serem.:))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com