To łatwe i szybkie danie z wykorzystaniem miesa i warzyw z rosołu
Składniki:
- 200gr. spaghetti
- kilka kulek z kurczaka- u mnie mięso z rosołu ,kurczak i wołowina
- 2 ząbki czosnku
- 200 ml sosu pomidorowego
- 2 marchewki z rosołu
- 1 pietruszka z rosołu
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
Wykonanie
Ugotować
spaghetti zgodnie z zaleceniami na opakowaniu w osolonej wodzie.
Na
rozgrzanej patelni usmażyć kotleciki z mięsa,dodać posiekane
ząbki czosnku,krotko smażyć - sauté,
Następnie
dodać sos pomidorowy, sól i pieprz, i gotować na wolnym ogniu
przez 6-8 minut. Pokroić marchewkę i pietruszkę i dodać do
patelni z sosem i kotlecikami, kontynuować gotowanie przez 4 minuty.
Ugotowany makaron wyłożyć na talerze ,dodać sos z kotlecikami
:))
Sauté (fr. sauter - skakać) –
metoda przyrządzania potraw polegająca na smażeniu w małej ilości
silnie rozgrzanego tłuszczu. Jest to również metoda smażenia
mięsa, ryb, wątroby bez żadnej panierki tylko przyprawionych solą,
pieprzem lub ziołami, tzw. smażenie w sosie własnym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com