Składniki
U
mnie 2 kg piersi z indyka
- 1 kg pierś z indyka
- 1 łyżeczka bazylia
- 1 łyżeczka oregano
- 2 łyżeczki papryka słodka mielona
- 1/2 łyżeczki tymianek
- 1/2 łyżeczki czarny pieprz świeżo mielony
- sól do smaku
- 3 łyżeczki oliwa
- 3 ząbki czosnek
- 60 ml sok z cytryny= to około z jednej cytryny
- rękaw do pieczenia
Wykonanie
Czosnek
posiekać drobno nożem.
W miseczce wymieszać oliwę, sok z cytryny oraz wszystkie przyprawy z czosnkiem,
W miseczce wymieszać oliwę, sok z cytryny oraz wszystkie przyprawy z czosnkiem,
ale
bez soli .
Pierś
natrzeć solą, a następnie mieszanką oliwy z przyprawami.
Odstawić
do lodówki na 24 godziny.
Po
tym czasie pierś włożyć do rękawa do pieczenia.
Piec 1 godzinę w temp. 180 stopni. Odstawić do wystygnięcia przed krojeniem.
Piec 1 godzinę w temp. 180 stopni. Odstawić do wystygnięcia przed krojeniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com