niedziela, 21 czerwca 2015

zapiekanka Jagódki

 Składniki

40 dag szynki konserwowej                                                                                                                                                  25-30 dag sera żółtego                                                                                                                                         .                 sos  link tutaj                                                                                                         Wykonanie                                                                                                                                                                                                                                                                                          Szynkę kroimy w plastry grubości 3-4 milimetrów.Na , każdy plaster szynki kładziemy dwie ,trzy łyżki gęstego sosu i przykrywamy  plasterkiem sera żółtego.Tak przygotowaną zapiekankę zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 18-190 °C około 12-15 minut.Do rozpuszczenia się sera Smacznego.;)
                                                                                                                                             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...