- około 1 kg dyni
- 1 -2 ząbki czosnku
- Mleko pełne 30ml
- 20ml pełnej śmietaną
- masło-około 1/3 kostki
- gałka muszkatołowa
- sól i
pieprz
Rozgrzać
piekarnik do 150 -160° C
Dynię
umyć obrać, i pokroić w cienkie paski,a następnie w cienkie
plasterki.
Zagotować
mleko z solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.
W
międzyczasie obrać ząbek czosnku i natrzeć naczynie do pieczenia
.Wyłożyć dno plastrami dyni.Wla mleko i śmietankę.Na wierzch
wiorki masla.
Piec około 1:30
do 1:50 Do miękkości dyni.ps. u mnie z ryba :)Mleko dyni
Składniki:
1 kg dyni na
1 lub 2 ząbki czosnku
pełnego mleka 30 ml
śmietany 20 ml pełnej
masła o 1/3 kostki
gałki muszkatołowej
sól i pieprz
wykonanie:
Rozgrzej piekarnik do 150 -160 ° C
Wash skóry z dynia, i pokroić w paski cienkie, a następnie w cienkie plasterki.
Zagotować mleko z solą, pieprzem i odrobiną "gałki muszkatołowej.
Tymczasem, obrać naczynia ząbek czosnku i natrzeć gotowania .Wyłożyć plasterki tła mleka dyni.Wla Chipsy i masło śmietankę.Na góry.
Piec około 1: 30-01: 50 W dyni.ps. miękkość mnie ryby :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com