Składniki
- 1/2 kg marchewki
- 1/2 kostki masła roślinnego lub masła do wypieków
- szklanka cukru
- paczka budyniu waniliowego
- litr mleka
- pół szklanki drobnej, błyskawicznej kaszki manny
- rodzynki i migdały
- łyżka gorzkiego
prawdziwego kakao
Odlewamy 1 szkl.mleka. Resztę wlewamy do dużego garnka i gotujemy. Do wrzącego mleka wrzucamy masło i obraną, startą na drobnej tarce marchewkę. Całą masę gotujemy na małym ogniu bez przykrycia ok. 30 minut, często mieszając. Gotujemy , aż masa zmniejszy objętość o połowę. Marchewka musi się rozgotować, a masa zgęstnieć. Ale nie za bardzo. 5 minut przed końcem gotowania do masy wsypujemy szklankę cukru. I od tej pory mieszamy już częściej .
Gdy już mamy gotowa masę marchewkową ,zdejmujemy garnek z ognia i do masy wlewamy budyń rozpuszczony w szklance mleka. Energicznie mieszamy calość do uzyskania jednolitej konsystencji.Garnek ponownie wstawiamy na mały ogień i wsypujemy stopniowo kaszkę manną. Cały czas mieszając masę. Zaczyna ona szybko gęstnieć. Kaszy wsypujemy tyle, żeby masa przypominała bardzo gęsty sos. Do masy dodajemy dużą garść rodzynek i migdałów. Mieszamy ją i wylewamy ciasto do okrągłej formy wyłożonej papierem do wypieków. Posypujemy ją kakao przesianym przez sitko. Odkładamy ciasto do wystygnięcia i zgęstnienia.
To, połączenie czterech smaków: słodyczy cukru, marchewki, wanilii i gorzkiego kakao.
Jeśli ktoś uważa, że w cieście musi być mąka, ciasto z marchewki może wylać na gotowy spód z ciasta biszkoptowego. Można też nie dodawać do niego bakalii, jeśli ktoś nie lubi rodzynek i migdałów. Można również ozdobić bita śmietaną:)
przepis od koleżanki Jadzi.
1/2 kg di carote
di burro 1/2 tazza di olio vegetale o da cucina
tazza di zucchero
pacchetto vanilla
un litro di latte
½ tazza di semolino multa immediata
uva passa e mandorle
cucchiaio di cacao amaro vero esecuzioneNo merda! Nessun pasto! Ideale per chi soffre di allergie. Abbiamo messo 1 szkl.mleka. Versiamo il resto in una pentola capiente e cuoco. Lanciatevi nel latte caldo e burro, pelati, carote grattugiate finemente. un sacco di soffocare, ho imparato circa 30 min., mescolando spesso. Cuocere la miscela fino a ridurre il volume della metà. Carote devono scotto, e la massa si infittisce. Ma non troppo. 5 minuti prima di fine cottura alle masse versare un bicchiere di zucchero. Sono stato da allora mescolato spesso. Dopo aver preparato le carote di terra, togliamo il tegame dal fuoco e versare il budino in massa sciolto in un bicchiere di latte. Vigorosamente mescolare fino a che liscio konsystencji.Garnek inserire un piccolo fuoco, e poco a poco versare le grane. l'agitazione di massa. Inizia ora per addensare. semole versare tanto peso come una salsa molto spessa. aggiungere peso a una manciata di uva passa e mandorle. Mescolare e versare il composto in una teglia rotonda foderata di carta forno. Spolverizzate con il cacao setacciato attraverso un setaccio. Mettere l'impasto raffreddare e addensare. Questa combinazione di quattro sapori:. la dolcezza dello zucchero, carote, vaniglia e cacao Se qualcuno pensa che la pasta deve essere farina, carota torta potrebbe riversare sul fondo della pasta del biscotto. È anche possibile aggiungere al suo cibo, se a qualcuno non piace l'uva passa e mandorle. È anche possibile tagliare a metà e mettere la panna montata :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com