Składniki:
- około
1,5 -2 kg dyni
- 1
cebula -
- sól
i pieprz -do smaku
- 3
łyżki śmietany -
- orzechy
-
- szczypiorek
-
- 100
g kiełbasy
- tartym
serem -
- 2-2, 5
szkl.mleka kokosowego
dodatkowo
- ziarno
kolendry,uprażone na 2-3 łyżkach oleju...
Dynie obrać ,usunąć pestki i pokroić w kostkę . W rondlu podsmażyć cebulę w odrobiną masła i dodać dynię. Wlać trochę wody do dyni ,aby nie przyklejała się do dna rondla i pozostawić na ogniu, aż kostki dyni zmiękną, mieszając od czasu do czasu.
Gotową miękką dynię przekladamy do blendera i miksujemy. Następnie dodajemy starty ser. Sól i pieprz do smaku. Oraz mleko kokosowe .Kiełbase kroimy w kostke.Patelnie rozgrzewamy i na gorąca wrzucamy kostki kiełbasy ,smażymy do zarumienienia
Ciepłe kostki kiełbasa nadziewamy na patyczki saszłykowe.
Wlać zupę do miski, umieścić łyżeczkę śmietany .Posypać serem ,zarumienionymi ziarnami kolendry,oraz kielbaskami na patyku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com