piątek, 30 października 2015

Krem z dyni


Składniki:
  • około 1,5 -2 kg dyni
  • 1 cebula -
  • sól i pieprz -do smaku
  • 3 łyżki śmietany -
  • orzechy -
  • szczypiorek -
  • 100 g kiełbasy
  • tartym serem -
  • 2-2, 5 szkl.mleka kokosowego
    dodatkowo

  • ziarno kolendry,uprażone na 2-3 łyżkach oleju...
Wykonanie

Dynie obrać ,usunąć pestki i pokroić w kostkę . W rondlu podsmażyć cebulę w odrobiną masła i dodać dynię. Wlać trochę wody do dyni ,aby nie przyklejała się do dna rondla i pozostawić na ogniu, aż kostki dyni zmiękną, mieszając od czasu do czasu.
Gotową miękką dynię przekladamy do blendera i miksujemy. Następnie dodajemy starty ser. Sól i pieprz do smaku. Oraz mleko kokosowe .Kiełbase kroimy w kostke.Patelnie rozgrzewamy i na gorąca wrzucamy kostki kiełbasy ,smażymy do zarumienienia
Ciepłe kostki kiełbasa nadziewamy na patyczki saszłykowe.
Wlać zupę do miski, umieścić łyżeczkę śmietany .Posypać serem ,zarumienionymi ziarnami kolendry,oraz kielbaskami na patyku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...