Google+ Followers

Krem z dyni


Składniki:
  • około 1,5 -2 kg dyni
  • 1 cebula -
  • sól i pieprz -do smaku
  • 3 łyżki śmietany -
  • orzechy -
  • szczypiorek -
  • 100 g kiełbasy
  • tartym serem -
  • 2-2, 5 szkl.mleka kokosowego
    dodatkowo

  • ziarno kolendry,uprażone na 2-3 łyżkach oleju...
Wykonanie

Dynie obrać ,usunąć pestki i pokroić w kostkę . W rondlu podsmażyć cebulę w odrobiną masła i dodać dynię. Wlać trochę wody do dyni ,aby nie przyklejała się do dna rondla i pozostawić na ogniu, aż kostki dyni zmiękną, mieszając od czasu do czasu.
Gotową miękką dynię przekladamy do blendera i miksujemy. Następnie dodajemy starty ser. Sól i pieprz do smaku. Oraz mleko kokosowe .Kiełbase kroimy w kostke.Patelnie rozgrzewamy i na gorąca wrzucamy kostki kiełbasy ,smażymy do zarumienienia
Ciepłe kostki kiełbasa nadziewamy na patyczki saszłykowe.
Wlać zupę do miski, umieścić łyżeczkę śmietany .Posypać serem ,zarumienionymi ziarnami kolendry,oraz kielbaskami na patyku.