Składniki==
- pulpa
z pigwy ,z tej strony
- 3
szkl. cukru
Pulpę pozostałą po galaretce ,zblendować ,dodać 3 szklanki cukru lub do smaku
Rozgrzać piekarnik do 104*C. Rozprowadzić papkę w żaroodpornym naczyniu i piec, mieszając co 30 minut , aż miąższ jest bardzo gęsty i kolor czerwony. Rozprowadzić papkę równomiernie na papierze do pieczenia ,ułożyć na płaskie sito np.od suszarki do owoców . Schłodzić do temperatury pokojowej, a następnie do lodówki, odsłonięte przez kilka dni, aż do momentu gdzie można ciąć nożem. Pokroić na kwadraty ,obtoczyć w cukrze i proszku z malin( wysuszone maliny zmiksować ).Smacznego :))
ps.moje dziecko je to z serami pleśniowymi i mięsem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com