czwartek, 9 lutego 2017

Brokuł-makaron-mozzarella zapiekanka



Składniki

  • 250 g brokułów różyczek
  • 2 jajka
  • 100ml mleka
  • opakowanie sera mozzarella ,lub kozi,lub feta
  • Sól i pieprz
  • ugotowany makaron al dente
Wykonanie
Pokroić brokuły na różyczki .W garnku we wrzącej osolonej wodzie, zagotować brokuły różyczki około 8-10 minut. Odcedzić i przelać zimną wodą .W misce przygotować mieszaninę z jaj ,szczypiorku i mleka i połowy brokuła pociętego grubo.. Dodać sól i pieprz do smaku. Druga połowa różyczek pozostawić całe.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem kokosowym,wyłożyć ugotowany makaron al dente .

Wyłożyć na makaron różyczki brokuła i kawałki sera .można posypać ziarnami
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 ° C przez około 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...