Składniki:
- 4-5 szt. filetów z piersi kurczaka
- 500g pieczarek
- łyżka oleju kokosowego do posmarowania naczynia żaroodpornego
- przyprawy ulubione do filetów-u mnie tylko sól i pieprz
- 3-4 łyżki majonezu
- 2 szkl. startego sera żółtego
- keczup
Wykonanie
Filety doprawić solą i pieprzem i odłożyć do
lodówki na 2-3 godziny ,lub dzień wcześniej na noc w woreczku
zamknięte. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem kokosowym.
Pieczarki umyć , pokroić na plastry i podsmażyć na
patelni.
Gotowe filety poukładać w naczyniu do
pieczenia,następnie posmarować , każdy kawałek majonezem. Na to
ułożyć podsmażone pieczarki.
Wszystko posypać startym serem. Wierzch posmarować
keczupem. Wstawić do piekarnika .Piec w 180°
C ,około 30-40 minut pod przykryciem. Ostatnie 10 minut piec w 200°
C.:)) przepis dostałam od znajomej z Poznania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com