czwartek, 2 lutego 2017

Piersi kurczaka w majonezie z pieczarkami serem i ketchupem


Składniki:
  • 4-5 szt. filetów z piersi kurczaka
  • 500g pieczarek
  • łyżka oleju kokosowego do posmarowania naczynia żaroodpornego
  • przyprawy ulubione do filetów-u mnie tylko sól i pieprz
  • 3-4  łyżki majonezu
  • 2 szkl. startego sera żółtego
  • keczup
Wykonanie
 
Filety doprawić solą i pieprzem i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny ,lub dzień wcześniej na noc w woreczku zamknięte. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem kokosowym.
Pieczarki umyć , pokroić na plastry i podsmażyć na patelni.
Gotowe filety poukładać w naczyniu do pieczenia,następnie posmarować , każdy kawałek majonezem. Na to ułożyć podsmażone pieczarki.
Wszystko posypać startym serem. Wierzch posmarować keczupem. Wstawić do piekarnika .Piec w 180° C ,około 30-40 minut pod przykryciem. Ostatnie 10 minut piec w 200° C.:)) przepis dostałam od znajomej z Poznania


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...