wtorek, 28 marca 2017

piers kurczaka zapiekana ze szpinakiem







Składniki
  • 1½ szklanki szpinaku
  • ¼szklanki sera koziego -2 łyżki(lub innego białego  )
  • podwójną pierś z kurczaka
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • ¼ szklanki startej mozzarelli,lub sera żółtego
  • papryka czerwona
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku


Wykonanie
Wyjątkowo smaczne danie.
Włączyć piekarnik na 200°C. Oliwę dać na patelnie ,
dodać szpinak świeży i dusić 3-5 minut.
Następnie wymieszać z serkiem kozim ,wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Pierś kurczaka na szerokości naciąć w 1 cm odległości .
W każde nacięcie wkładać farsz ,doprawić solą i pieprzem,posypać czerwoną papryka dla koloru i smaku. Piec 25-30 minut,do rozpuszczenia sera .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com