Składniki
- 1½ szklanki szpinaku
- ¼szklanki sera koziego -2 łyżki(lub innego białego )
- podwójną pierś z kurczaka
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- ¼ szklanki startej mozzarelli,lub sera żółtego
- papryka czerwona
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Wykonanie
Wyjątkowo
smaczne danie.
Włączyć
piekarnik na 200°C. Oliwę dać na patelnie ,
dodać
szpinak świeży i dusić 3-5 minut.
Następnie
wymieszać z serkiem kozim ,wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Pierś
kurczaka na szerokości naciąć w 1 cm odległości .
W
każde nacięcie wkładać farsz ,doprawić solą i pieprzem,posypać
czerwoną papryka dla koloru i smaku. Piec 25-30 minut,do
rozpuszczenia sera .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com