Składniki:
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 4 -6 kawałków flądry filety (lub dowolną białą rybę, )
- 3/4 szklanki cebuli
- 2 ząbki czosnku - zmiażdżonego
- 3/4 szklanki pokrojonej w kostkę zielonej papryki
- 2 1/2 filiżanki posiekanych pomidorów, lub z puszki w kostkę.
- 1 łyżka przyprawy przyprawy Cajun
W głębokiej patelni ,udusić cebulę i czosnek na oliwie z oliwek na średnim ogniu przez kilka minut, aż będą miękkie. Dodać pomidory, paprykę i przyprawy, wymieszać i gotować, aż pomidory zmiękną, około 3-4 minut. Rybę umyć ,osuszyć . Gdy sos już gotowy to ułożyć na nim filety rybne .Przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu ,aż płaty rybne będą miękkie , ok 12-15. Podawać rybę z sosem :))
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- 1 łyżeczka papryki
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki zmielonego pieprzu
- 3 łyżeczki oregano
- 1/4 łyżeczki bazylii
- 1/4 łyżeczki tymianku
- 1/2 łyżeczki białego pieprzu
- 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne – opcjonalnie
- Połącz wszystkie przyprawy razem i przechowywać w szczelnym pojemniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com