Składniki
- 170 gr. łopatki wieprzowej ugotowana
- 330 gr piersi kurczaka ugotowane
- 250 gr. boczku wędzonego
- 250gr. Warzyw z rosołu
- 80gr cebuli 1 sztuka
- 300gr. wątróbka drobiowa
- 2 czubate łyżki bułki tartej
- 2 jajka
- 50 gr. słoniny
- sol,pieprz ,gałka muszkatołowa do smaku
- tłuszcz i bułka tarta do formy
Wykonanie
Słoninę pokroić w kostkę i stopić
na patelni. Odłożyć na osobny talerzyk pozostawiając tłuszcz
wytopiony.
Obrana cebulę posiekać drobno i
zeszklić na stopionym tłuszczu ze słoniny.
Boczek ,i ugotowane mięso ,oraz
warzywa zmielić w maszynce do mielenia .
Wątróbkę drobno posiekać .Wszystko
razem połączyć ,doprawić i dokładnie wymieszać z pozostałymi
składnikami .Gotową masę przełożyć do przygotowanej formy. Piec
około 1 godziny w 200°C
:)) ps.2 takie foremki wyszły z tej ilości....
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com