sobota, 13 maja 2017

granola z marchewka i olejem kokosowym

 

 

 

Składniki

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 szklanka płatków jaglanych pełnoziarnistych błyskawicznych
  • 1 szklanka płatków orkiszowych błyskawicznych
  • 1 szklanka otrębów orkiszowych
  • 2 łyżki miodu
  • 5-6 łyżek orzechów włoskich
  • 4 łyżki suszonej goji
  • 4-5 łyżek rodzynek
  • garść suszonych daktyli
  • 1 szklanka startej marchewki ,lekko odciśnięty sok,lub jabłka
  • 2 łyżki oleju kokosowego ,lub masła

Wykonanie

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200st. C. Orzechy i daktyle posiekać na mniejsze kawałki. Wysypać sypkie produkty na blachę,dodać suszone owoce i orzechy , dokładnie wymieszać i równomiernie rozłożyć. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 30-35 minut, kilka razy mieszając całość(-2-3 razy), tak aby wszystkie składniki równomiernie się podpiekły. Granola gotowa możesz zjeść od razu z jogurtem lub mlekiem, a pozostałą ilość przełożyć do pojemnika. Przechowywać w lodówce .:))


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com