środa, 12 września 2018

szybkie ciasto marchewkowe




Składniki
Forma 26x20 ,ale wyższe byloby w formie 20x20

  • 2 jajka
  • 200 g startych ,lub zmiksowanych marchewek
  • 180 g mąki
  • 80 g stopionego masła
  • 100 ml mleka -u mnie bez laktozy
  • 120 g cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki Imbiru proszek
  • 100g posiekanych orzechów
Lukier
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka jogurtu
  • 1 łyżka capuccino ,lub kakao
  • wanilia do smaku opcjonalnie
  • 1 szklanka cukru pudru


Piec nagrzać do temperatury 200 ° C .Posiekać orzechy ,zetrzeć marchewkę

.Ubić jajka z cukrem, na puch,dodać stopione masło,oraz mleko.

Następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i posiekane orzechy. Dobrze wymieszać.

Na koniec dodać marchew, cynamon i imbir. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec przez około 40-45minut.
Niższa forma szybciej,wyższa dłużej,generalnie do suchego patyczka

lukier,
w misce wymieszać cukier puder z masłem ,capuccino i jogurtem na jednolita paste.
Rozprowadzić na schłodzone ciasto.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com