Forma 26x20 ,ale wyższe byloby w formie 20x20
- 2 jajka
- 200 g startych ,lub zmiksowanych marchewek
- 180 g mąki
- 80 g stopionego masła
- 100 ml mleka -u mnie bez laktozy
- 120 g cukru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki Imbiru proszek
- 100g posiekanych orzechów
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka jogurtu
- 1 łyżka capuccino ,lub kakao
- wanilia do smaku opcjonalnie
- 1 szklanka cukru pudru
Piec nagrzać do temperatury 200 ° C .Posiekać orzechy ,zetrzeć marchewkę
.Ubić jajka z cukrem, na puch,dodać stopione masło,oraz mleko.
Następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i posiekane orzechy. Dobrze wymieszać.
Na koniec dodać marchew, cynamon i imbir. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec przez około 40-45minut.
Niższa forma szybciej,wyższa dłużej,generalnie do suchego patyczka
lukier,
w misce wymieszać cukier puder z
masłem ,capuccino i jogurtem na jednolita paste.
Rozprowadzić na schłodzone ciasto.
Rozprowadzić na schłodzone ciasto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com