piątek, 9 sierpnia 2019

Ryba zapiekana w majonezie


Składniki
  • 4 polędwice z mintaja***
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka oliwy
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 100-150 g ser mozzarella -tyle by zakryć kawałki ryby

    ***

    poledwica z mintaja jest pakowany każdy kawalek osobno a opakowanie ma 4 sztuki.Jest to wygodne ,bo bierzemy tyle ile nam potrzeba w danej chwili.


Wykonanie

Filety rybne skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem .   Poukładać rybę w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą.   Każdą porcję ryby posmarować majonezem ,posypać serem.  Rybę piec w piekarniku rozgrzanym do 180° C-termoobieg , do zarumienienia się sera , około 20-25 minut. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com