- 4
polędwice z mintaja***
- sok
z 1/2 cytryny
- sól
i pieprz do smaku
- 1
łyżka oliwy
- 2-3
łyżki majonezu
- 100-150
g ser mozzarella -tyle by zakryć kawałki ryby
***
poledwica z mintaja jest pakowany każdy kawalek osobno a opakowanie ma 4 sztuki.Jest to wygodne ,bo bierzemy tyle ile nam potrzeba w danej chwili.
piątek, 9 sierpnia 2019
Ryba zapiekana w majonezie
Filety rybne skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem . Poukładać rybę w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą. Każdą porcję ryby posmarować majonezem ,posypać serem. Rybę piec w piekarniku rozgrzanym do 180° C-termoobieg , do zarumienienia się sera , około 20-25 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com