poniedziałek, 30 listopada 2015

ziołowe kostki

Składniki:

  • pojemnik na kostki lodu
  • dowolne zioła 
  • oliwa z oliwek
  •  woreczek foliowy
Wykonanie
Zioła  posiekać ,przełożyć do pojemnika na kostki lodu Dodać  do niego dobrej oliwy.Zamrozić .Gdy kostki sa juz zamrożone ,przełożyc do foliowego woreczka i mrozic następna partie ziół.

Zamrożone kostki , trzymać w woreczku w zamrażalniku i dodawać do zup lub sosów, wedle smaku.
Uwaga, kostki należy dodawać pod koniec gotowania -, żeby od zbyt długiego gotowania nie traciły aromatu i koloru. Można mrozic ,robic kostki z pojedynczych ziól ,ja jednak wolę mieszane:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...