piątek, 10 czerwca 2016

Aromatyczne płatki róży ucierane z cukrem


Składniki

  • 500 g cukru
  • sok z cytryny
  • 250 g płatków róży

Wykonanie:
Cukier połączyć z sokiem z cytryny i utrzeć w makutrze ,lub moździerzu, Dodawać partiami płatki róży nadal ucierając do skończenia składników Uzyskaną masę przełożyć do wyparzonych słoiczków i trzymać w lodówce.ps. wszystko robione w warunkach polowych na wczasach...makutra pożyczona z ośrodkowej kuchni,słoik tez dostałam od przemiłych Pań kucharek ,a reszta we własnym zakresie ...Grunt ,że róża zbierana na wydmach....


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...