zakochasz się od pierwszej łyżeczki w zimnym
arbuzowym deserze.
Jest jednym z ulubionych deserów idealnym na
każdą okazję w upalne dni.
Składniki:
- 600g arbuza - soku
- 50 g cukru - jeśli arbuz nie jest zbyt słodki ,albo pomiń cukier
- Aromat spożywczy - Cynamon 10 m - do smaku u nie około 5 kropli
- pistacje (
posiekane) -do
dekoracji- u mnie zjedzone osobno.
Zmiksować arbuza na
gładko, następnie przecedzić przez sitko.
W
rondelku umieścić resztę soku z arbuza i gotować na małym
ogniu. Stopniowo dodawać cukier ii ekstrakt cynamonu do smaku .
Dodać wymieszany sok ze skrobia kukurydzianą Gotować około 6-8
minut , aż masa zgęstnieje.Przełożyć do miseczek i pozostawić
w lodowce do oziębienia i zagęszczenia deseru.Przed podaniem
udekorować posiekanymi pistacjami go lub kawałkami gorzkiej
czekolady.:))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com