- pęczek marchwi z natką
- 2 jabłka
- 1/4 ananasa
Nać jest jadalną częścią marchwi
o nieco gorzkim smaku, bogatą w odżywcze minerały, witaminy,
białka i chlorofil. Może być przyrządzana jak inne, zielone
liście warzyw.
Nać marchwi to zioło lecznicze o działaniu oczyszczającym, moczopędnym, w leczeniu obrzęków. Dzięki antyseptycznym właściwościom dawniej używana jako środek na rany, w problemach śluzówki ust, krwawieniach dziąseł, jako główny składnik leczniczych płynów do płukania ust.
Wykonanie
Umyć pęczek marchewki ,oraz jabłka
i osuszyć. Ananasa obrać i pokroić na kawałki. Jabłka pokroić
na cząstki ,wyrzucić tylko ogonek. Wycisnąć sok za pomocą
wyciskarki,lub sokowirówki:))
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com