Google+ Followers

mini pizza bez ciasta, bezglutenowa



Składniki :

  • 2 bakłażany
  • 1 mały słoik sosu pomidorowego
  • 1 kula mozzarelli lub tarty ser Basiron Rosso
  • 1 plaster szynki lub kiełbasy chorizo ​​lub anchois
  • pieczarki ,lub oliwki lub pomidorki
  • oliwa z oliwek
  • szczypta soli
  • zioła 
Wykonanie
    Rozgrzać piekarnik do 180 ° C
    Umyć i pokroić w plastry bakłażana. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia .Ułożyć plastry bakłażana ,skropić oliwą z oliwek i posypać  szczyptą soli. Piec około 20 minut.
    Wyjąć bakłażany z piekarnika i posmarować warstwę sosu pomidorowego, następnie wierzch dekorować dowolnymi dodatkami -do wyboru: mozzarella / pomidory / chorizo ​​lub ser / szynka / ... możliwe są wszystkie kombinacje !
    Na koniec posypać ziołami i wstawić ponownie na jakieś 8 – 10 minut do rozpuszczenia sera:))

    Ser Basiron Rosso




    Dwa smaki do wyboru: zielony z pesto bazyliowym lub czerwony z pesto z suszonych pomidorów
    Basiron Rosso to czerwona Gouda. Połączenie sera Gouda i  czerwonych pomidorów oraz włoskich ziół co daje charakterystyczny smak sera. Jego czerwony kolor wygląda świetnie na kanapkach, w sałatkach lub półmisku serów.
    Jego składniki obejmują pasteryzowane mleko krowie, pesto i czerwone pomidory. Dojrzewa w sposób naturalny
    Ser wytwarzany z różnymi dodatkami aromatycznymi, nadający mu różnorodny smak np: czosnek, musztarda, zielony pieprz, suszone pomidory, orzechy, zioła, pokrzywa.