Składniki :
- 2 bakłażany
- 1 mały słoik sosu pomidorowego
- 1 kula mozzarelli lub tarty ser Basiron Rosso
- 1 plaster szynki lub kiełbasy chorizo lub anchois
- pieczarki ,lub oliwki lub pomidorki
- oliwa z oliwek
- szczypta soli
- zioła
Rozgrzać
piekarnik do 180 ° C
Umyć
i pokroić w plastry bakłażana. Blachę z piekarnika wyłożyć
papierem do pieczenia .Ułożyć plastry bakłażana ,skropić oliwą
z oliwek i posypać szczyptą soli. Piec około 20 minut.
Wyjąć
bakłażany z piekarnika i posmarować warstwę sosu pomidorowego,
następnie wierzch dekorować dowolnymi dodatkami -do wyboru:
mozzarella / pomidory / chorizo lub ser / szynka / ... możliwe
są wszystkie kombinacje !
Na
koniec posypać ziołami i wstawić ponownie na jakieś 8 – 10
minut do rozpuszczenia sera:))
Dwa smaki do wyboru: zielony z pesto bazyliowym lub czerwony z pesto z suszonych pomidorów
Ser Basiron Rosso
Dwa smaki do wyboru: zielony z pesto bazyliowym lub czerwony z pesto z suszonych pomidorów
Basiron Rosso to czerwona Gouda.
Połączenie sera Gouda i czerwonych pomidorów oraz włoskich
ziół co daje charakterystyczny smak sera. Jego czerwony kolor
wygląda świetnie na kanapkach, w sałatkach lub półmisku
serów.
Jego składniki obejmują pasteryzowane mleko krowie, pesto i czerwone pomidory. Dojrzewa w sposób naturalny
Ser wytwarzany z różnymi dodatkami aromatycznymi, nadający mu różnorodny smak np: czosnek, musztarda, zielony pieprz, suszone pomidory, orzechy, zioła, pokrzywa.
Jego składniki obejmują pasteryzowane mleko krowie, pesto i czerwone pomidory. Dojrzewa w sposób naturalny
Ser wytwarzany z różnymi dodatkami aromatycznymi, nadający mu różnorodny smak np: czosnek, musztarda, zielony pieprz, suszone pomidory, orzechy, zioła, pokrzywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com