piątek, 22 listopada 2013

ŁACIATE CZEKOLADOWO-SEROWE

ŁACIATE CZEKOLADOWO-SEROWE Składniki:

jajka 5 szt.
mąka 220 g
cukier 180 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 125 ml
woda 125 ml
cukier 100 g
kakao 4 łyżeczki ,ciemne,
ser twarogowy 500 g (mielony, jak do serników)
budyń 1 op. waniliowy


Przygotowanie:
Przepis zaczerpnięty z netu, ale godny polecenia.

Jajka całe ubijamy z cukrem. Dodajemy olej i wodę i dalej ubijamy. Mąkę, proszek i kakao mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Mieszamy króciutko mikserem na najniższych obrotach. Przelewamy do blachy wysmarowanej oliwą lub na papier do pieczenia.
Ser miksujemy z budyniem i cukrem. Kiedy składniki utworzą jednolitą masę przekładamy ją do woreczka, obcinamy końcówkę i wyciskamy na ciasto pasy w pionie i poziomie by utworzyły kratkę.
(ja robiłam kulki łyzką do lodów.) )

Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok..30-. 40 min (do suchego patyczka).

Polecam ciasto rozpływa się w ustach. SMACZNEGO!!!