niedziela, 24 listopada 2013

koszyczki-łódeczki ziemniaczane

koszyczki-łódeczki ziemniaczane
Składniki :

   6-8 dużych ziemniaków
    sporo świeżo posiekanych ziół
    6-8  plastrów łososia wędzonego
sól ,pieprz do smaku
Surowe ziemniaki przekrawamy na pół i wydrążamy środki ,tworząc łódeczki.Do każdej łódeczki dajemy kilka kropli oliwy.Tak przygotowane ziemniaki wkładamy na blaszkę posmarowana oliwą i.Pieczemy w temp. 200°C przez 20-30 minuty.lub do złocistego koloru.Jeśli ktoś woli ,to można upiec we frytkownicy  jak frytki.Gotowe łódeczki posypujemy ziołami  i wypełniamy  postrzępionym  na kawałki łososiem ,dołożyć plasterek pora.pomysl wlasny..

.SMACZNEGO!!!

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...