niedziela, 24 listopada 2013

koszyczki-łódeczki ziemniaczane

koszyczki-łódeczki ziemniaczane
Składniki :

   6-8 dużych ziemniaków
    sporo świeżo posiekanych ziół
    6-8  plastrów łososia wędzonego
sól ,pieprz do smaku
Surowe ziemniaki przekrawamy na pół i wydrążamy środki ,tworząc łódeczki.Do każdej łódeczki dajemy kilka kropli oliwy.Tak przygotowane ziemniaki wkładamy na blaszkę posmarowana oliwą i.Pieczemy w temp. 200°C przez 20-30 minuty.lub do złocistego koloru.Jeśli ktoś woli ,to można upiec we frytkownicy  jak frytki.Gotowe łódeczki posypujemy ziołami  i wypełniamy  postrzępionym  na kawałki łososiem ,dołożyć plasterek pora.pomysl wlasny..

.SMACZNEGO!!!

3 komentarze:

  1. zapiekane skórki ziemniaka, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. owszem są pyszne ,dzieci je uwielbiaja .Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają apetycznie. Chyba się skuszę, bowiem uwielbiamy z moim M. ziemniaki wszelkiego regimentu. Pomysł z taką "blogową książką kucharską" wspaniały i rzeczywiście wszystko w jednym miejscu. Może i ja pomyślę nad założeniem osobistego bloga kulinarnego- inni by też skorzystali (może).
    Pozdrawiam i dziękuję za o0dwiedziny u mnie :)

    OdpowiedzUsuń