Składniki :
6-8 dużych ziemniaków
sporo świeżo posiekanych ziół
6-8 plastrów łososia wędzonego
sól ,pieprz do smaku
Surowe ziemniaki przekrawamy na pół i wydrążamy środki ,tworząc łódeczki.Do każdej łódeczki dajemy kilka kropli oliwy.Tak przygotowane ziemniaki wkładamy na blaszkę posmarowana oliwą i.Pieczemy w temp. 200°C przez 20-30 minuty.lub do złocistego koloru.Jeśli ktoś woli ,to można upiec we frytkownicy jak frytki.Gotowe łódeczki posypujemy ziołami i wypełniamy postrzępionym na kawałki łososiem ,dołożyć plasterek pora.pomysl wlasny..
.SMACZNEGO!!!
zapiekane skórki ziemniaka, pycha!
OdpowiedzUsuńowszem są pyszne ,dzieci je uwielbiaja .Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWyglądają apetycznie. Chyba się skuszę, bowiem uwielbiamy z moim M. ziemniaki wszelkiego regimentu. Pomysł z taką "blogową książką kucharską" wspaniały i rzeczywiście wszystko w jednym miejscu. Może i ja pomyślę nad założeniem osobistego bloga kulinarnego- inni by też skorzystali (może).
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i dziękuję za o0dwiedziny u mnie :)