........................WYKONANIE: Pyszne lekkie placuszki
Umyty i osączony z wody świeży szpinak pokroić drobno .Jajka zmiksować ,następnie dodać mleko .Do tak powstałej masy dodac mąke i start ser.Doprawić gałką muszkatołową,solą i pieprzem.Dodać pokrojony szpinak,.Wszystko dokladnie wymieszać.Odstawić na 15-20 minut lub nawet na 1 godz.Po tym czasie ,ponownie zamieszać i smażyć placuszki -racuszki na rozgrzanej patelni z obydwu stron po 3-4 minuty.Do zarumienienia...
................................................ SPEEDCOOK.......... .............................................. Umyty i osączony z wody świeży szpinak rozdrobnić obroty 3 ,czas 50s. .Wszystkie składniki na ciasto włożyć do naczynia miksującego.i wyrabiać obroty 7 czas 30s.Dodać pokrojony szpinak,..Odstawić na 15-20 minut lub nawet na 1 godz.Po tym czasie ,ponownie zamieszać i smażyć placuszki -racuszki na rozgrzanej patelni z obydwu stron po 3-4 minuty.Do zarumienienia....
Smacznego :-).