poniedziałek, 16 maja 2016

kalarepka w miodzie




Składniki
  • 1 kalarepka
  • oliwa z oliwek
  • 1 duża łyżka miodu
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • Sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Kalarepkę obrać ,przekroić na 4 części i pokroić w plasterki niezbyt grube. Plasterki gotować około 6 minut we wrzątku . Kalarepka powinna być al dente . Rozgrzać oliwę na patelni. Dodaj kalarepa, po 1 minucie skropić miodem, posypać ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem do smaku..Dusić przez około 5 minut. :))


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...