Składniki
- Ciastka ,u mnie biszkopty na wyłożenie dna tortownicy,wyłożonej papierem
- 680 g, sera zmielonego w temperaturze pokojowej
- 300g śmietany kremówki
- 1 łyżeczka ekstraktu wanilii
- skórka z jednej cytryny
- cukier puder do smaku
- 15 g żelatyny
- owoce do dekoracji
Wyłożyć dno tortownicy papierem i
poukładać lekko skruszone biszkopty
Serek ubijać z cukrem , aż cukier
się dobrze połączy.
Dodać ekstrakt waniliowy, skórkę z
cytryny . Odłożyć na bok.
Żelatynę rozpuścić w 1/4
szklanki gorącej wody. Mieszać do rozpuszczenia , ostudzić .
Ubić śmietanę ,pod koniec dodawać
pomału ostudzoną żelatynę .
Za pomocą łopatki delikatnie
połączyć połowę bitej śmietany z masą twarogową,wymieszać ,
a następnie dodać drugą połowę.
Całość wyłożyć na biszkopty
,ułożyć owoce , umieścić w lodówce przez co
najmniej 6 godzin,a najlepiej na noc. Podawać :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com