Składniki
- 1 kg marchwi
- 2 papryki
czerwone,lub pomarańczowe,lub mieszane
- sos pomidorowy tutaj, lub
słoiczek przecieru
- 3 łyżki keczupu
- 1 łyżeczka octu
jabłkowego-nie koniecznie ,można więcej soku pomidorowego
- sól do smaku
- olej
- 2 cebule
- odrobina miodu,lub
cukru do smaku
- woda
Wykonanie
Umyta obrana marchew zetrzeć na tarce w plasterki.
Obrana cebule pokroić w kosteczkę .
Papryke umyta pokroić w paseczki,lub kosteczkę
Cebulę dusić na rozgrzanym oleju. Dodać paprykę i wszystko razem dusić 3-4 minuty. Dodać marchewkę. Dolać wodę tak aby zakrywała marchewkę ,dusić ,aż marchewka będzie al dente.
Teraz
dodać resztę składników .Doprawić do smaku i dusić wszystko do
zredukowania płynu i miękkości marchewki. Gotową sałatkę włożyć
do słoiczków i pasteryzować 6-8 minut ,lub wstawić do lodówki ,bo
szybko znika:))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com