sobota, 27 sierpnia 2016

domowe Tandoori

.


  • 2 łyżki zmielonych nasion kolendry
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku
  • 1/2łyżeczki startej gałka muszkatałowa
  • 1  łyżeczka zmielonej kozieradki
  • 1-2 łyżki mielonego kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka zmielonych goździków
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka zmielonego kardamonu
  • 1 łyżeczka sproszkowanej chili
  • 1 łyżeczka sproszkowanej papryki
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne
  • 1  łyżeczka kurkumy
  • ½ łyżeczki soli
Wykonanie:
Wszystkie przyprawy zmielić ,przesypać do pojemnika..

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...