poniedziałek, 29 sierpnia 2016

suszony kurczak na przekąske ,drugie śniadanie

Składniki
  • 450 g kurczaka ( u mnie uda kurczaka)
  • 1/4 szklanki sosu sojowego
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżeczka startego imbiru

Wykonanie
    Pokroić na cienkie plastry mięso. Wymieszać sos sojowy, brązowy cukier, czosnek i imbir.
    Namoczyć plastry kurczaka w marynacie .Przykryć szczelnie i marynować w lodówce około 2-3 godzin . Odwodnić w dehydratorze w temperaturze 52 stopnie C przez 2-3godziny lub do sucha .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...