Google+ Followers

Lekka zupa bezglutenowa w 30 minut




Składniki:
  • 2-3 łyżki olej kokosowy
  • 1 kawałek imbiru -
  • 1/2 szt. papryki czerwonej
  • 1-2 łyżeczka curry
  • 800 ml mleko kokosowe
  • 2 szt .cukinia
  • 1/2 szt. brokuł
  • 1 szt. limonki-sok i skórka
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki posiekanej kolendry zileonej ,lub natki -
  • 1 - 2 łyżki cukru brzozowego-ksylitol 
     
Wykonanie


Rozgrzać garnek ,dodać olej ,podsmażyć imbir z papryką. Po około 1,5-2 minuty dodać curry w proszku i wlać mleko kokosowe.
Dodać skórkę cytrynową, sos sojowy, ksylitol. Zamieszać. Dodać umyte pokrojone na kawałki,lub w talarki,różyczki warzywa .Gotować 10 minut. Jeśli chcesz warzywa miękkie ,rozgotowane to gotować 5 minut dłużej. Ja wolę chrupiące .Na sam koniec doprawić sokiem z limonki.
Zupę na talerzu posypać kolendrą ,lub natką :)) Pycha