Składniki:
- 2-3 łyżki olej kokosowy
- 1 kawałek imbiru -
- 1/2 szt. papryki czerwonej
- 1-2 łyżeczka curry
- 800 ml mleko kokosowe
- 2 szt .cukinia
- 1/2 szt. brokuł
- 1 szt. limonki-sok i skórka
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżki posiekanej kolendry zileonej ,lub natki -
- 1 - 2 łyżki cukru brzozowego-ksylitol
Wykonanie
Rozgrzać
garnek ,dodać olej ,podsmażyć imbir z papryką. Po około 1,5-2
minuty dodać curry w proszku i wlać mleko kokosowe.
Dodać
skórkę cytrynową, sos sojowy, ksylitol. Zamieszać. Dodać umyte
pokrojone na kawałki,lub w talarki,różyczki warzywa .Gotować 10
minut. Jeśli chcesz warzywa miękkie ,rozgotowane to gotować 5
minut dłużej. Ja wolę chrupiące .Na sam koniec doprawić sokiem z
limonki.
Zupę
na talerzu posypać kolendrą ,lub natką :)) Pycha
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com