sobota, 27 sierpnia 2016

sos winegret

Składniki
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka mielonego  czosnku
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • 1/2 szklanki oleju z lnianki (rydzowy)
  • pół łyżeczki miodu

Wykonanie

W misce wymieszać musztardę , czosnek, ocet, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Podczas ubijając, powoli dodawać oliwę .Doprawić miodem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...