sałatka
, zamiast tradycyjnego obiadu ponieważ spożycie białka jest
wysokie, wniesione przez kurczaka i czerwonej fasoli. Dobre tłuszcze
z awokado, węglowodany, głównie w kukurydzy.
Składnik
- 2 piersi z kurczaka
- 2 awokado
- 10-15 pomidorki koktajlowe
- 1 mała puszka kukurydzy
- 1 mała czerwona fasola box
- sałata,do wyboru według własnego smaku
- sok z cytryny (aby zapobiec utlenianiu awokado)
- oliwa z oliwek
- tandoori
- sól
i pieprz
-
Wykonanie
Rozgrzać patelnie skropioną oliwą z oliwek i smażyć na brązowo umyte I osuszone,piersi kurczaka. Posypać przyprawami do smaku ,solą i pieprzem. Gotowego kurczaka pokroić w paski. Gdy kurczak jest gotowy, wymyć i osuszyć sałatkę przed umieszczeniem jej w misce. Przepłukać kukurydzę i fasolę wodą i odsączyć z wody przed dodaniem do miski. Umyć, wysuszyć i pokroić pomidory na ćwiartki, dodać je do sałatki.Przeciąć awokado na pół, usunąć pestkę i wyjąć delikatnie miąższ łyżką. Pokroić awokado w paski i pokropić sokiem z cytryny, aby zapobiec ich zaciemnieniu, dodać do sałatki ,a na wierzch plastry kurczaka gdy lekko stygną . Doprawić sosem winegret ,lub sosem jogurtowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com