Składniki
- 4 łyżeczki mielonego cynamonu ceylońskiego
- 3 łyżeczki mielonych goździków
- 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- 2 łyżeczki mielonego kardamonu zielonego( środek)
- 3 łyżeczki mielonego imbiru
- 1 łyżeczka zmielony anyż gwiazdkowy ( środek -nasionka)
- 1 łyżeczka kwiatu gałki muszkatołowej (lub w zamian sama gałkę muszkatołowej)
- 2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu
Wszystkie zmielone przyprawy
wymieszać razem i przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku w
chłodnym, ciemnym miejscu przez okres do jednego roku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com