- 1 kg miodu
- 40 młodych zielonych orzechów włoskich
ps.można zrobic z mniejszej ilości
Zebrać
z drzewa 40 orzechów zielonych. Pokroić na mniejsze kawałki.
Umieść je w słoiku i zalać miodem. Zamknąć
słoik i niech to pozostanie na miesiąc narażone na działanie
promieni słonecznych. Wstrząsnąć sporadycznie.Po
40 dniach, odcedzić syrop i usunąć orzechy. Przechowywać
w chłodnym, ciemnym miejscu.
Zalecana
dawka to jedna łyżeczka dziennie, najlepiej rano na czczo.
Warto zauważyć, że jest to najlepiej
nosić rękawice podczas siekania orzechów włoskich, ponieważ
emitują one czarny odcień, a potem trudno umyć ręce.
Młode orzechy zanurzone w miodu maja duzą ilość jodu, który jest łatwo wchłaniany przez organizm..
Młode zielone orzechy zawierają dużo witaminy C i całe bogactwo witamin i to jest dobre dla pacjentów, którzy cierpią na anemię i chore dzieci. Syrop ten ma również korzystny wpływ na oczyszczanie wątroby, żołądka i krwi.
Syrop dobrze radzi sobie z problemami tarczycy, chorobach gardła i dróg oddechowych, zwłaszcza w zapaleniu oskrzeli, jest świetny dla zwiększenia odporności, nadaje w klimakterium otyłości i przewlekłych chorób układu oddechowego, w tworzeniu fizycznej, psychicznej i energetycznej równowagi, neutralizuje działanie toksyn.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com