piątek, 2 grudnia 2016

ryba z szałwia

    Składniki:
  • ryba
  • 2 łyżeczki proszku musztardy
  • 2-3 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru drobnego
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • liście szałwi

Wykonanie
Rybę oczyścić i pokroić na kawałki. Każdy kawałek posolić i popieprzyć .Cukier i proszek musztardy dokładnie wymieszać do połączenia składników. Masło roztopić na patelni. Na dobrze rozgrzaną patelnie kłaść rybę obtoczoną w musztardzie z cukrem-przed samym smażeniem to robimy-i smażymy do zarumienienia. Do masła dodajemy listki szałwi .
Podawać z ziemniakami, ryżem bądź gorącą bagietką


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...