niedziela, 1 lipca 2018

Roladki z piersi indyka na uroczysty obiad



Składniki

  • 4 steki z piersi indyka
  • 1 mały kieliszek winiaku
  • 8 suszonych śliwek kalifornijskich
  • 2 jabłka
  • 1 cebula
  • 3,4 szklanki wyłuskanych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 4 łyżki oleju
  • 1 szklanka rosołu
  • 2 łyżeczki borówek ,lub żurawiny
  • sol i pieprz do smaku



Wykonanie
Mięso lekko zbić na cienkie plastry, oprószyć solą i pieprzem. Jabłka obrać ,usunąć gniazda nasienne,cebulę obrać. Orzechy ,śliwki jabłka i cebulę posiekać drobno. Tak przygotowana masę rozsmarować na płatach mięsa. Zawinąć w rulon ,spiąć wykałaczkami i obsmażyć na złoto z obydwu stron. Posypać papryką ,wlać rosół i dusić 15-20 minut i wyjąć na talerz. Śmietanę ,borówki i winiak dodać do sosu z duszenia ,zagotować chwilę .
Roladki włożyć do sosu ,podgrzać :)) 
roladki doskonale nadają się na uroczysty obiad...polecam

1 komentarz:

777pepin777@gmail.com