Składniki
foto z telefonu.
- 2 kg ogórków +2 łyżki soli
- 2 kg fasolki szparagowej + 1 łyżeczka soli
- 1 kg cebuli + 1/2 łyżki soli
- 1/2 szklanki cukru
- 1 szklanka oleju
- 600- 800 g koncentratu pomidorowego jak ktoś lubi gęściejsze to więcej koncentratu ,ale i przy 600g jest pyszna,daje wiecej ,bo moje dziecko takie lubi
Ogórki obrać ,pokroić w
grubsze plastry,posypać dwiema łyżkami soli, pozostawić na 60
minut . Odcedzić na sicie z nadmiaru wody.
Pokroić obraną cebule w
plastry,lekko posolić i pozostawić na 60 minut,a następnie
odcedzić na sicie z soku.
Fasolkę umyć, gotować
na parze lekko posolona al dente( około 20-25 minut od zagotowania
wody) . Gotową pokroić na 2-3 cm kawałki , ostudzić .
Zagotować składniki
zalewy do rozpuszczenia cukru.
Wszystkie gotowe warzywa
połączyć ze sobą ,wymieszać i zalać gorącą zalewą .
Pasteryzować 15-20
minut.:))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com