Składniki
- pęczek koperku
- 5-6 ziemniaków
- kawałek wołowiny ugotowanej np. z rosołu
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka czubata miodu,lub cukru
- 1/2 szkl. Oliwy
- 3-4 ząbki czosnku
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- sól odkwaszająca ,lub sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Ziemniaki ugotować w
mundurkach, ostudzić,obrać ,pokroić w grube kawałki. Mięsko
pokroić na małe słupki,koperek pokroić drobno.
Obrany czosnek ,ocet,miód
i oliwę zmiksować całość na gładki sos.
Jajka ugotować na
twardo,obrać i pokroić w ćwiartki,lub kostkę .
Pokrojone ziemniaki
,mięso,koperek wymieszać z solą odkwaszającą ,dodać jajka
.Całość zalać sosem ,wymieszać .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com