Składniki
Ciasto:
250 g mąki pszennej
60 g masła
150 g cukru
2 jajka
230 g śmietany 12%-- u mnie jogurt typu greckiego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Ciasto:
250 g mąki pszennej
60 g masła
150 g cukru
2 jajka
230 g śmietany 12%-- u mnie jogurt typu greckiego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Nadzienie twarogowe:
U mnie serek waniliowy z wiaderka
ale podaje przepis jak w oryginale
200 g tłustego twarogu
2 łyżki cukru
15 g cukru waniliowego
1 żółtko
owoce ( maliny i borówka amerykańska)
Wykonanie
Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej.
Nadzienie twarogowe,wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę. ciasto:
Masło cukier ucieramy na puszystą masę. Następnie dodać po jednym jajku nadal miksując .Dodać ekstrakt waniliowy i po 1 łyżce jogurtu typu greckiego. Teraz zmniejszyć obroty na niskie i dodawać po jednej łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia . Mieszamy do połączenia składników. Dno tortownicy (o śr 25 cm) , wyłożyć papierem do pieczenia. Na ciasto,kępkami położyć serek waniliowy,a na wierzch owoce. Na samą górę wysypujemy owoce.
Piec około 45-50 minut w
temperaturze 170°C (do suchego patyczka).
Po wystudzeniu wyjąć z
tortownicy :))
ps. wilgotne i owocowe.
przepis z tej strony z
malutkimi zmianami. tu
torta con fruttaingredientipasta:250 g di farina di frumento60 g di burro150 g di zucchero2 uova230 g di panna al 12% - per me yogurt alla greca2 cucchiaini di lievito1 cucchiaino di estratto di vanigliaIl riempimento dei quark:Per me, crema alla vaniglia da un secchioma dà la ricetta come nell'originale200 g di ricotta grassa2 cucchiai di zucchero15 g di zucchero vanigliato1 tuorlo d'uovofrutta (lamponi e mirtilli)esecuzioneTutti gli ingredienti a temperatura ambiente.Il ripieno di quark, tutti gli ingredienti sono mescolati in una massa omogenea. la pasta:Mettiamo il burro zuccherato in una massa soffice. Quindi aggiungere un uovo ancora miscelato, aggiungere l'estratto di vaniglia e 1 cucchiaio di yogurt di tipo greco. Ora riduci la velocità al minimo e aggiungi un cucchiaio di farina mescolato con il lievito. Ci mescoliamo per combinare gli ingredienti. Il fondo della padella a forma di molla (circa 25 cm), rivestito con carta da forno. Metti la crema alla vaniglia sulla torta e metti la frutta sopra. Versiamo la frutta in cima.Cuocere per 45-50 minuti a 170 ° C (per stappare).Dopo il raffreddamento, togliere dalla torta di primavera :))ps. umido e fruttato.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com