wtorek, 11 sierpnia 2015

czarno-biały deser








Składniki:
  • ·3 szklanki mleka;
  • ·3 łyżki mąki ziemniaczanej;
  • ·3 łyżki cukru;
  • ·1,5 łyżeczki masła;
  • ·cukier waniliowy;
  • ·2 łyżki kakao
  • owoce do dekoracji;  
  • listki mięty
Wykonanie: 


W pół szklanki mleka, rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną.Pozostałe mleko gotujemy z dodatkiem cukru waniliowego, masła i zwykłego cukru. Do wrzącego roztworu wlewamy mąką wymieszaną w zimnym mleku.Dzielimy roztwór na dwie części .Do jednej dodajemy 2 łyżki kakao Gotujemy mieszając na małym ogniu około- 2 minut Gotowy deser rozlewamy do pucharków .Pucharki opieramy przechylone o jakieś pudełko-u mnie o opakowanie po jajkach.Gdy jasny budyń zastygnie dodajemy budyń czekoladowy.Dekorujemy owocami i listkami mięty:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...