Składniki:
- ·3 szklanki mleka;
- ·3 łyżki mąki ziemniaczanej;
- ·3 łyżki cukru;
- ·1,5 łyżeczki masła;
- ·cukier waniliowy;
- ·2 łyżki kakao
- owoce do dekoracji;
- listki mięty
Wykonanie:
W
pół szklanki mleka,
rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną.Pozostałe mleko gotujemy z
dodatkiem cukru
waniliowego,
masła i zwykłego cukru. Do wrzącego roztworu wlewamy mąką
wymieszaną w zimnym mleku.Dzielimy roztwór na dwie części .Do
jednej dodajemy 2 łyżki kakao Gotujemy mieszając na małym ogniu
około- 2 minut Gotowy deser
rozlewamy do pucharków .Pucharki opieramy przechylone o jakieś
pudełko-u mnie o opakowanie po jajkach.Gdy jasny budyń zastygnie
dodajemy budyń czekoladowy.Dekorujemy owocami i listkami mięty:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com